Nieuws over Doneerkadobon

15-04-2008 Persbericht: Nieuw initiatief geeft cadeaubon charitatieve rol

Doneer je (verlopen) cadeaubon aan een goed doel

Hoofddorp, 16 april 20008Je kent dat vast wel: kom je tijdens het opruimen een (verlopen) cadeaubon tegen. Niets mee gedaan, zonde van het geld. Wie het jammer vindt dat daar niets mee is gedaan, kan nu alsnog terecht bij Doneerkadobon. Dit nieuwe, originele initiatief biedt nu de mogelijkheid om de ongebruikte bon charitatief te benutten!

Gooi bonnen dus niet weg, maar doneer ze aan Doneerkadobon. Zo steun je de bij Doneerkadobon aangesloten goede doelen die kinderen in binnen- en buitenland een betere kwaliteit van leven en een kans op een toekomst geven.

Initiatiefnemer Bas Hof: “Ik hoorde een nieuwsbericht op de radio waaruit bleek dat er voor miljoenen euro’s aan cadeaubonnen, gewoon bij de mensen thuis in de la liggen. Ondanks de verlopen geldigheidsdatum, blijven deze bonnen hun waarde behouden. Dat bracht mij op het idee Doneerkadobon op te richten, om zo via de ongebruikte bonnen geld en/of goederen beschikbaar stellen voor aangesloten goede doelen”.

Hoe werkt dit?

  • Consumenten sturen per post hun (eventueel verlopen) cadeaubonnen van gerenommeerde retailers, zoals V&D, De Bijenkorf, HEMA, Etos etc. naar Stichting Doneerkadobon. Ook andere bonnen, zoals de Nationale Bioscoopbon, Boekenbon of Iris-cheque zijn welkom, evenals donaties.
  • Doneerkadobon wisselt de bonnen massaal in bij de uitgevers van deze bonnen.
  • De opbrengst gaat naar de geselecteerde goede doelen op www.doneerkadobon.nl


Bas Hof en medebestuurslid Marjo van Dijck (Stichting Mariëtte’s Child Care) hebben zich een missie gesteld met dit initiatief: ”Wij willen goede doelen die zich richten op het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen wereldwijd, helpen bij het realiseren van hun doelstellingen”.

 


Terug naar overzicht