Nieuws over Doneerkadobon

07-04-2010 Stomerij Rembrandt werkt hele week voor Doneerkadobon

"Ik hoop dat het nachtwerk wordt voor me," zegt Fred Kooijman van Stomerij Rembrandt enthousiast. De goedlachse eigenaar van deze bekende Amstelveense stomerij gaat namelijk in de week van Maandag 12 tot en met Vrijdag 17 april een hele week werken voor het goede doel en hoopt op een record aantal klanten.

,,De bedoeling is dus dat iedereen die volgende week kleding of ander textiel voor reiniging bij ons brengt, een al dan niet verlopen kadobon meebrengt die wij vervolgens zullen accepteren als betaalmiddel,“ vertelt Fred Kooijman die zich samen met zijn compagnon Fred Bakker en andere medewerkers enthousiast voorbereid op de allereerste goede doelenactie van de stomerij. ,,Iedereen heeft toch nog wel ergens een cadeaubon liggen?

Ooit gekregen, of zelf gekocht, maar vervolgens vergeten te gebruiken. En dan ligt zo’n waardecheque voor lange tijd ergens in een la waarna het op een gegeven moment wordt weggegooid. Nu, wij roepen onze klanten op deze bonnen bij ons in te leveren.“ Op deze manier hoopt de hardwerkende ondernemer, die met zijn exclusieve 24-uurs stomerij service een unieke plaats inneemt in de Randstad,  zo veel mogelijk geld in te zamelen voor al genoemde stichting waarvan hij de oprichter, Bas Hof, enige tijd geleden bij toeval tegenkwam.

,,We maakten een praatje en hij vertelde enthousiast over de stichting die hij nog niet zo lang geleden had opgericht samen met Marjo van Dijck van Stichting Mariëtte's Child Care.

Marjo had met Margriets Betere Wereld een bedrag van vijftienhonderd euro gewonnen en dat was het startkapitaal geweest van de stichting. Ik vond dat idee van die cadeaubonnen zo origineel en tegelijkertijd zo herkenbaar dat ik spontaan op het idee kwam zelf een actie te initieren,” zegt Fred Kooijman. Bas Hof van de Stichting Doneerkadobon zamelt zoveel mogelijk kadobonnen in gaat daarmee naar het bedrijf van herkomst om ze alsnog in te wisselen.

Ook voor de stichting is het de eerste actie in Amstelveen, maar de ervaring heeft inmiddels wel geleerd dat er graag ‘gedoneerd’ wordt. ,,De drempel is laag en tegelijkertijd steun je als particulier een goed doel,”aldus Hof.

Meer informatie over Stomerij Rembrandt, Rembrandtweg 671-675, telefoon 020-6430113, heeft ook een eigen site: www.stomerijrembrandt.nl


Terug naar overzicht